onze werkwijze

De SGA-trainingsmethode

We maken van welpjes echte panters. Op één oogopslag kunnen wij al snel beoordelen wat een keeper nodig heeft om zijn of haar spel te verbeteren, daar hebben we geen videoanalyse voor nodig! 

 

We richten ons op de technische, fysieke, mentale en persoonlijke ontwikkeling van onze keepers. En zijn van mening dat zij met deze aanpak zich het snelst ontwikkelen tot een allround keeper. En dit is belangrijk om hogerop te komen in hun keepers carrière

 

Onze samenwerking met Fysiomed biedt ons de kans dat alle keepers met regelmaat goed gemeten worden en op deze manier gerichter kunnen trainen. 

 

Onze voedingsspecialist zorgt ervoor dat al onze panters een voedingsschema krijgen, dat gericht is op het verhogen van hun prestaties. Daarnaast is het altijd mogelijk om voedingsadvies te krijgen van onze specialist. 

 

Het trainingsseizoen is opgedeeld in 5 cyclussen: 

  • Cyclus 1: Techniek
  • Cyclus 2: Spelintelligentie
  • Cyclus 3: Fysiek, Mobiliteit en Stabiliteit
  • Cyclus 4: Persoonlijkheid, Gedrag en Motivatie
  • Cyclus 5: Toepassen en evalueren technieken

 

Voordelen van deze benadering zijn:

  1.  Ieder kind krijgt ervaring met het keepen en op deze manier blijft potentieel talent dus niet onopgemerkt.
  2. Een kind in de leeftijd van 8 tot 12 jaar leert gemakkelijk nieuwe bewegingen aan en pakt de technieken en vaardigheden dus beter op.
  3. Mocht het kind op latere leeftijd  genoeg hebben van het keepen, dan kan het zonder probleem zijn positie in het veld innemen.

Vanaf 10 jaar heeft het kind in veel gevallen al voldoende ervaring opgedaan als keeper en als speler. Het kind kan dan vaak ook beter aangeven waar de voorkeur naar uitgaat.

kom je ook bij ons trainen?